Blog

PIMA COTTON FRA PERU

Pima Cotton fra Peru

Vi i Alpaca Society er fremfor noe annet spesialister på alpaca og å designe / produsere strikkede plagg av dette vakre materialet. Under en av våre produksjonsreiser til Peru kom vi over et naturmaterial som fascinerte oss så sterkt at vi bestemte oss for å inkludere det i Alpaca Society´s eksklusive portefølje.

 

Materialet heter Pima Cotton – en bomull med uvanlig lange og silkeaktige fibre som gjør den glatt som silke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pima Cotton er en benevnelse på bomull med såkalte Extra Long Staples (ELS). Denne typen bomull utgjør under 5 % av verdens totale bomullsproduksjon, og er ettertraktet blant tekstilprodusenter med høye krav til kvalitet og komfort. Pima Cotton dyrkes også i bl.a USA og Israel, men Peru´s Pima Cotton ansees å være den beste av de alle, grunnet ideelle vekstvilkår langs Peru´s nordlige kystlinje.

 

I motsetning til annen «industrialisert» bomull som høstes maskinelt, plukkes Pima Cotton for hånd. Denne prosessen er skånsom  for miljøet og bidrar til en uvanlig ren bomull uten at «urenheter» fra bomullplanten følger med.

 

Alpaca Society benytter  100 % Pima Cotton fra Peru i våre basics som t-shirts, longsleeves, singlets og sommerkjoler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *